Boeren

Met CirQlar biedt ForFarmers veehouders een compleet aanbod reststromen voor koeien, geiten, varkens en kippen. Reststromen voeren heeft veel voordelen: lage voerkosten, kleinere CO2-voetafduk, ruim en gebalanceerd assortiment met beschikbaarheid jaarrond en natuurlijk gezonde dieren die efficiënt produceren.

Varkens 1 - CirQlar is onderdeel van ForFarmers Nederland B.V

Reststromen, ook wel co-producten of bij-producten, komen in veel gevallen uit andere industrieën zoals de voedingsindustrie en zijn daar niet verder te verwerken tot het hoofdproduct. Als diervoer is het vaak goed toe te passen als voedzaam voer. Door reststromen te benutten en te voeren aan herkauwers, varkens of kippen, gaat u afvalverspilling tegen en draagt u bij aan duurzaam voedsel en een circulaire voedselvoorziening. Samen gaan we voor een toekomstgericht voedselsysteem. Benut met ons de kracht van reststromen.

Herkauwers

Door te herkauwen en door de werking van de pens, kunnen herkauwers vezelrijke grondstoffen goed afbreken en verteren. Zij kunnen daardoor veel meer gewassen verwerken dan mensen. Herkauwers kunnen gewassen en restproducten van bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie die wij als mensen niet kunnen verteren, verwerken tot melk en vlees – voor ons waardevolle voeding. Zo zijn reststromen uit de frietindustrie zoals aardappelschillen, of uit de bierproductie zoals bierbostel, voor koeien gezond en smakelijk voer.

Koe

Pluimvee

Gemiddeld eten kippen ongeveer 120 gram voer per dag. Hoeveel ze precies nodig hebben is afhankelijk van het kippenras, hun leeftijd en of ze broeden of in de rui zitten. Ook het weer speelt een rol; kippen in de winter hebben wat meer nodig. Ze zijn ook dol op reststromen uit de levensmiddelenindustrie, die in hun voer verwerkt worden! Broodmeel en koekjesmix als restproduct benutten we bijvoorbeeld graag in kippenvoer.

Pluimvee 2

Varkens

Het varken wordt wel eens het ultieme kringloopdier genoemd. Een varken heeft maar één maag en zijn spijsvertering lijkt daarmee op die van de mens. Daarom kun je heel goed resten uit de voedingsmiddelenindustrie, die wij niet willen of kunnen eten, in varkensvoer verwerken. Die reststromen worden aangevuld met andere grondstoffen om een uitgebalanceerd voer te maken dat optimaal tegemoetkomt aan de behoeften van het dier. Het varken past dus bij uitstek binnen de kringlooplandbouw.

Varkens 1

Enkelvoudig

CirQlar levert veehouders ook enkelvoudige grondstoffen, zoals tarwe, mais en gerst. Steeds vaker bieden we ook enkelvoudige reststromen aan, zoals zonnepit-, soja- en raapschroot, die vrijkomen bij de winning van de verschillende oliën. Deze circulaire aanpak, waarbij we afvalverspilling minimaliseren is belangrijk voor de hele keten, van de producent die ons de reststromen levert, tot boer, verwerker en supermarkt.

Enkelvoudig 2