Maak kennis met CirQlar

CirQlar Nutrition is onderdeel van ForFarmers en houdt zich bezig met de in- en verkoop van reststromen. Reststromen zijn afkomstig van andere industrieën, zoals de voedsel- en ethanolindustrie, en blijven over bij de productie van een hoofdproduct. Bijvoorbeeld: bierbostel is een restproduct van de bierproductie. Het is niet geschikt voor consumptie door mensen maar wél geschikt als veevoer.

Tarwe - CirQlar is onderdeel van ForFarmers Nederland B.V

De kracht van reststromen

Wij geloven in de kracht van reststromen en het samen benutten van reststromen. Met de producten van CirQlar dragen we bij aan minder afval en minder voedselverspilling. We dragen op een efficiënte manier bij aan kringlooplandbouw. En vooral: we maken als keten duurzaam voedsel.

We geloven in samenwerking, want alleen dan kun je tot circulariteit komen.
Op deze manier geeft ForFarmers invulling aan haar duurzaamheidsambities. Dat is belangrijk voor alle spelers in de keten, van leverancier, boer tot slachterij en supermarkt.

Waar staan we voor?

De samenleving van de toekomst vraagt om betaalbaar en duurzaam voedsel. Daardoor is het produceren van vlees, zuivel en eieren met een kleine CO2-voetafdruk steeds belangrijker. Door reststromen te benutten, leveren wij hier samen met de collega’s bij ons moederbedrijf ForFarmers een essentiële bijdrage aan. Want samen met onze boeren en de veehouderij maken we de voedselkringloop rond.

FFH0095 OV Cir Qlar Infographic 01

Het voeren van reststromen aan dieren helpt om de kringloop rond te maken, omdat deze grondstoffen niet door mensen gegeten of gedronken kunnen worden. We noemen ze daarom circulaire grondstoffen. Ze concurreren niet met grondstoffen die mensen kunnen consumeren.

Een andere kracht van reststromen is de veel kleinere impact op het milieu, en daarmee een kleinere voetafdruk dan veel andere voeders hebben. Met onze ambitie, kennis, expertise en ons netwerk verbinden we boeren, leveranciers en andere ketenpartijen. Zo werken we samen aan circulaire voedselstromen. Dit zorgt voor minder verspilling van grondstoffen, minder afval, een kleinere gezamenlijke CO2-voetafdruk en duurzaam voedsel.

Dat is de belofte die we maken met CirQlar.

Wat zijn reststromen?

Grondstoffen of restproducten die niet geschikt zijn om te consumeren voor mensen. We noemen ze circulaire grondstoffen. Voor dieren – varkens, koeien, geiten of kippen – zijn deze grondstoffen vaak wel geschikt. CirQlar verwerkt reststromen uit onder andere de voedingsindustrie tot diervoer.

Door ze te voeren aan deze dieren worden restproducten opgewaardeerd tot zuivel, vlees en eieren – voor mensen waardevolle voeding. We dragen bij aan minder afval en bovendien is de CO2-voetafdruk van het eindproduct vele malen kleiner. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om onder andere de CO2-uitstoot van de belangrijkste voeringrediënten te berekenen. Veilig voer, transparantie in de keten en dierenwelzijn staan bij ons voorop.

Reststromen in ons voer

Duurzaamheid

Samen werken aan betaalbaar en duurzaam voedsel is onze stip op de horizon. Het aantal monden om te voeden blijft stijgen, de welvaart in de wereld stijgt in de opkomende markten, en dit leidt tot een vraag naar voedsel die blijft groeien. Hier moeten we op een duurzame manier in voorzien. 

Wij geloven in een circulaire voedselproductie, en hierin nemen dieren een sleutelpositie in en spelen reststromen een belangrijke rol. CirQlar is met haar aanpak een integraal onderdeel van ForFarmers Strategie 2025 en van haar duurzaamheidsaanpak ‘Going Circular, For the Future of Farming.’

Lees meer over de duurzaamheidsstrategie van ForFarmers hier.

FTFOF 550

Onze partners in de keten

Duurzaam voedsel maken doe je samen. We werken hier met de hele keten aan, met reststromen als belangrijk onderdeel. Van boeren en toeleveranciers tot zuivelverwerkers en slachterijen en de retail. We benutten elkaars kennis, expertise, gebruiken het afval van de ene keten als voedingsbodem voor de andere.

Met als resultaat? Duurzaam voedsel, met een goed rendement voor de boer en een zo laag mogelijke milieu-impact. Samen benutten we de kracht van reststromen.

Schermafbeelding 2023 08 22 153033

Het team van CirQlar staat voor u klaar

Met jarenlange ervaring op het gebied van reststromen staat het team van CirQlar Nutrition voor u klaar! Onze traders zijn het aanspreekpunt voor toeleveranciers. Service en ontzorgen staan voorop, zij maken zich hard voor uw gegarandeerde afzet van restproducten. Daarvoor komen zij in contact met onze klanten, veehouders, die graag reststromen voeren aan hun dieren. Voor lagere voerkosten en kleinere CO2-voetafdruk, en natuurlijk een uitgebalanceerd voeraanbod voor gezonde dieren met goede productie.

Ons CirQlar-team werkt nauw samen met nutritionisten en specialisten van ForFarmers in de verschillende sectoren.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat CirQlar voor u kan betekenen? Neem dan contact op met het team CirQlar. Zij vertellen u er graag meer over.