Certificering

Tarwe - CirQlar is onderdeel van ForFarmers Nederland B.V

Graag willen wij tegemoet komen aan de eisen in de specifieke kwaliteitsprogramma’s van onze klanten en nemen daarom deel aan keten- en kwaliteitsconcepten.

GMP+-certificering

De GMP+-certificering houdt een GMP+/FSA (Feed Safety Assurance) en een GMP+/FRA (Feed Responsibility Assurance) in. De FSA heeft betrekking op de al langer bekende voedselveiligheidsaspecten en de FRA regelt de garantie voor de afnemers dat ForFarmers conform de met de partners in de voedselketen afgesproken voorwaarden werkt als het gaat om verantwoorde geteelde, geoogste en verhandelde veevoeders en veevoedergrondstoffen. Een voorbeeld hiervan is het voldoen aan de eisen ten aanzien van milieubelasting en duurzaamheid bij de teelt, oogst, handel en verwerking van soya en de van soya afgeleide vochtrijke voeders.

SecureFeed

ForFarmers is deelnemer van SecureFeed; het systeem waarmee de Nederlandse diervoederleveranciers de borging van de voedselveiligheid regelen. Het gaat hierbij om alle diervoeders nl. fourages, vochtrijke diervoeders, enkelvoudige voedermiddelen, mengvoeders en mineralenvoeders. SecureFeed ontwikkelt en beheert een gezamenlijk systeem voor monitoring en risicobeoordeling van grondstoffen en de leveranciers ervan.

SKAL

ForFarmers levert ook veevoeders aan veehouders die op de biologische wijze melk, vlees en eieren produceren en is daarvoor SKAL gecertificeerd.

Qualität und Sicherheit GmbH en OVOCOM

Het Duitse Qualität und Sicherheit GmbH (Q-S) en het Belgische OVOCOM hebben met GMP+ een wederzijdse erkenning van hun certificeringssysteem afgesproken zodat wederzijdse leveringen van diervoeders mogelijk zijn.