Retailers

Retail - CirQlar is onderdeel van ForFarmers Nederland B.V

ForFarmers zet zich in voor een duurzame voedselketen en een gezond en sterk boerenbedrijf. Samenwerking door de hele keten is daarvoor nodig: van toeleveranciers, verwerkers en retailers, naast uiteraard de vaste samenwerking met onze boeren. Want een duurzame keten maak je niet alleen.

Met CirQlar dragen we hieraan bij door voedsel en andere producten die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie efficiënt te verwerken tot diervoer. Bij ons staan veilig voer, een transparante keten en diergezondheid en -welzijn voorop.

Ontdek de kracht van reststromen

Lokale producten
Kringloop rondmaken
Kleine voetafdruk
Tarwe
Schermafbeelding 2023 08 22 153033
Potato Explosion sg02

Lokale producten

Het mooie van reststromen gebruiken is het lokale karakter ervan. Wij willen de beschikbare reststromen altijd zo lokaal mogelijk inzetten. Door onze brede klantenkring en onze schaal kunnen we dit ook. En omdat we op deze manier transportafstanden zo klein mogelijk houden, betekent lokaal leveren ook minder uitstoot door transport. Zo dragen we bij aan lokale, duurzame producten. Dat noemen wij de kracht van reststromen!

Kringloop rondmaken

Het voeren van reststromen aan dieren helpt de voedselkringloop rond te maken, omdat de producten niet door mensen gegeten of gedronken kunnen worden. We noemen ze daarom circulaire grondstoffen. Ze concurreren niet met grondstoffen die mensen kunnen consumeren. En door ze te voeren aan dieren worden deze producten opgewaardeerd tot zuivel, vlees en eieren – voor mensen waardevolle voeding.

Kleine voetafdruk

Wist u dat reststromen een veel kleinere impact op het milieu, en daarmee een kleinere voetafdruk dan veel andere voeders hebben? Door reststromen te gebruiken, zorgen we voor minder verspilling van grondstoffen, minder afval en heel concreet: een kleinere CO2-voetafdruk van voedsel. Dat is de belofte die we maken met CirQlar. 

Zo werken wij aan de kracht van reststromen

 • Ervaring in concepten
  Met de (welzijns)concepten die door de keten ontwikkeld worden om de samenleving te voeden met duurzaam voedsel heeft het team van ForFarmers veel ervaring. Als marktleider in concepten weten we wat erbij komt kijken, en die kennis past ook het CirQlar-team toe. Zo kunnen we ook in concepten de kracht van reststromen benutten.
 • Innovatiekracht
  Wij zijn continu op zoek naar nieuwe reststromen die geschikt zijn om te voeren aan dieren. Ook doen we doorlopend onderzoek naar hoe we bestaande reststromen nog beter kunnen opwaarderen tot hoogwaardige voeders. Bijvoorbeeld door nieuwe technieken toe te passen of door aan de hand van analyses technische verbeteringen door te voeren. De kracht van innovatie is bij het toepassen van reststromen ontzettend relevant.
 • Samen werken
  Duurzaam voedsel maken doe je samen. Alleen dan kom je tot circulariteit. Als keten werken we hieraan, met reststromen als belangrijk onderdeel. Het is belangrijk voor alle schakels, van leverancier, boer tot slachterij en zuivelverwerker tot supermarkt. We benutten elkaars kennis, expertise, gebruiken het afval van de ene keten als voedingsbodem voor de andere. Met als resultaat? Duurzaam voedsel met een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk en een transparante keten.
 • Resultaat boeken
  CirQlar is onderdeel van ForFarmers. Dat heeft als voordeel dat we toegang hebben tot veel data en ervaring met analyseren ervan. Zo kunnen we goed de effecten van reststromen als voeders inschatten en goede technische resultaten boeken. Door onze ervaring weten we hoe we de kwaliteit constant houden. Dat resulteert uiteindelijk in een betrouwbaar product: goed verteerbaar voer voor dieren, goede diergezondheid en rust in de stal.
 • Zicht op duurzaamheid
  Nog een voordeel: door de schaal van ForFarmers staan belangrijke parameters voor duurzaamheid in onze systemen. Zo kunnen we onder andere de CO2-uitstoot van belangrijke voer-ingrediënten berekenen en sturen op het bereiken van een kleine CO2-voetafdruk. Concreet bijdragen aan duurzaam voedsel voor de samenleving, dat doen we met behulp van deze data en ervaring.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat CirQlar voor u kan betekenen? Neem dan contact op met het team CirQlar. Zij vertellen u er graag meer over.